Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 23)

Опрема за Октомври 2018 година

Организација на модерно производство на мази

6134 година

979402
 • Опрема за производство на крем за тело
 • Линија за производство на маст
 • Опрема за производство на козметички крем
 • Опрема за производство на мази
Општи препораки за избор на фармацевтска опрема. Правилниот избор на опрема е едно од најважните проблеми во организацијата на современото индустриско производство. Сигурната, оптимално избрана и добро докажана опрема во голема мерка го одредува квалитетот на производот, неговата конкурентност и исто така е гаранција за успешен развој на производството како целина. Изборот на опрема (за долгорочно производство на фармацевтски производи се врши врз основа на многу критериуми ....

Воведување на лекови во основата на маст

6103

979093
 • Воведување на лекови во основата на маст
 • Хардверска шема за производство на мази
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Мази за производство на договори
Следниот чекор во производството на мази е воведување на лекови во основата на маст. Во овој случај, треба да се обрне внимание на следниве фактори: степенот на дисперзија на лекови; нивната униформа дистрибуција во текот на целата маса на основата; метод за администрирање на лекови во база; време, брзина и редослед на компонентите за мешање; температурни услови, итн. Лековите супстанции се администрираат во мази, земајќи ја предвид нивната количина ...

Флуидизиран слој за кревет

6103

979092
 • Таблети за обложување
 • Филмски облоги за таблети
 • Таблети за обложување
 • Таблети за обложување на филм
Примената на филмските облоги се изведува во апарати за комбинирани процеси на гранулација, сушење и премачкување. Карактеристична карактеристика е долната локација на млазницата. Можни се две опции за организирање на процесот: нанесување на филмска облога директно на кристали или гранули што содржат дрога; спроведување на прелиминарна фаза - поставување на лекот на инертен честички (пелети најчесто се користат), по што се нанесува филмска обвивка ....

Експулација на флуидизиран кревет

6103

979091
 • Карактеризација на таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмски облоги на таблета
 • Таблети за обложување на филм
Облогата во флуидизиран кревет на ситни честички под суперкритични услови е нова технологија што се појавува дизајнирана за да ги опфати термолабилните производи. Суперкритичните течности се уникатни растворувачи, бидејќи нивната густина е слична на густината на течностите, додека коефициентот на вискозност и дифузија е близу до оние за гасови. Прскање суперкритични решенија ви овозможува да добиете капки и честички со големина на подмикрон, и ...

Автоматска линија за производство на облога од малтер

6103

979089
 • Опрема за обложување за производство на лепливи малтери
 • Линијата е наменета за нанесување леплив слој на лепенка
 • Облога за производство на лепливи малтери
 • Изработка на ролни со леплива лента
Производството на фиксирачки ролни за леплива лента Uniplast се врши на автоматска линија за обложување на англиската компанија Coating and Laminating Systems LTD со продуктивност до 28 m во минута. Линијата е наменета за нанесување на леплив слој на основниот материјал (ткаенина, неткаена ткаенина, филм). Се состои од голем број секвенцијално инсталирани јазли: јазол за одмотување бр. 1; единица за обложување; комора за сушење од типот на конвекција ...
1 ... 21 22 23 24 25 ... 27