Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 20)

Опрема за Октомври 2018 година

Сценско подготвување на суровини за производство на таблети

6174

979824
 • Производство на лоша опрема за капсули
 • Производство на таблети
 • Опрема за производство на таблети
 • Технологија за производство на пилули
За повеќето хемиски и фармацевтски препарати, технологијата за производство на таблети се состои од следниве посебни операции: Тежина на почетниот материјал, мелење, сито, мешање, гранулирање, таблетирање (притискање), обложување. Некои од овие операции во производството на фармацевтски производи можеби не се достапни. Најчести се три општи технолошки шеми за производство на таблети: користење на влажна гранулација, сува гранулација и директна компресија.

Таблети како форма на дозирање

6174

979823
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за пополнување таблети
 • Опрема за пакување таблети по цена на плускавци
Таблета (од лат. Табела - таблета, плочка) е дозирна форма добиена со компресирање на лекови или мешавина од лековити и помошни материи. Наменет за внатрешна, сублингвална, имплантација или парентерална употреба. Првите информации за таблетите датираат од средината на 19 век. Во Русија, првата голема работилница за таблети беше отворена во 1895 година во Санкт Петербург. Апчиња се едни од најчестите ...

Основни побарувања за таблети

6172

979804
 • Линија за производство на таблети
 • Лоша опрема
 • Опрема за компресија на таблети
 • Опрема за лошо производство
Следниве барања се направени за таблети: точност на дозирање - униформност (униформност) на распределбата на активната супстанција во таблетата, точната тежина на самата таблета и на медицинските материи вклучени во неговиот состав; механичка јачина - цврстина, кршливост, кршливост - го карактеризираат квалитетот на таблетите; таблетите треба да бидат доволно силни за да останат недопрени под механички стрес за време на пакувањето, транспортот и складирањето; распаѓање ...

Фабрика за производство на вакуум за течни и пастични производи

6171

979801
 • Мази за производство на договори
 • Опрема за производство на крем
 • Опрема за производство на маст за емулзија
 • Фази на технологија за производство на маст
Германско-швајцарската компанија ФримаКорума, член на групата компании Ромако, е добро позната на глобалниот пазар на фармацевтска опрема. Во Русија, опремата на оваа компанија е исто така широко претставена во многу претпријатија. Поточно, кај една од водечките руски фармацевтски компании на „Акрихин“, производството на масти и креми се врши на инсталацијата ФримаКорума Дишо. Фабрика за производство на вакуум за течни и паста производи FrymaKoruma MaxxD, ...

Основи на дифил

6171

979800
 • Опрема за производство на крем
 • Опрема за производство на маст за емулзија
 • Фази на технологија за производство на маст
 • Хардверска шема за производство на мази
Дифилните основи имаат мека конзистентност и лесно се дистрибуираат на површината на кожата и мукозните мембрани. Дифилните основи се поделени во две групи - апсорпција и емулзија. Апсорпционите основи се хидрофобни. Овие се безводен емулгатор (SAS) хидрофобни композиции со можност за вклучување на водната фаза за формирање на систем за емулзија на масло-вода. Најчесто содржат мешавини од вазелин, ...
1 ... 18 19 20 21 22 ... 27