Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 19)

Опрема за Октомври 2018 година

Производство на гума од гума

6176

979845
 • Производство на бактерицидни малтери
 • Производство на лепенка Кина
 • Домашни лепила
 • Лепенка од ткаенини
Гумени малтери (Collemplastra) се направени врз основа на синтетичка и природна невулканизирана гума. Со додавање на смоли, мелеми, масти и други супстанции, како што се антиоксиданти. предностите на гума како гипс основа вклучуваат отсуство на иритирачки ефекти врз кожата, рамнодушност кон многу лековити материи, еластичност, отпорност на воздух и влага. Исто така, постојат недостатоци - ова е слаба дуктивност и лепливост. Обично да ги поправам ...

Спарците од сенф се еден вид гумена крпеница.

6174

979828
 • Сенф малтери
 • Растенија од сенф
 • Растенија од сенф
 • Опрема за производство на сенф малтери
Тие се правоаголни листови хартија со големина 8х12,5 см, обложени од едната страна со гумен лепак и слој во прав на семе од сенф без маснотии со дебелина од 0,3-0,5 мм. Прашокот се добива од црни семиња (Семина Синапис нигра) и сенфот Сарепта (Семина Синапис junceae), кои содржат синигин гликозид, кој се распаѓа под влијание на ензимот мирозин во гликоза, калиум хидросулфат и есенцијално масло од сенф ...

Корективни супстанции, бои

6174

979827
 • Опрема за пакување таблети
 • Боја за таблети
 • Опрема за лошо производство
 • Опрема за компресија на таблети
Корективни материи се додаваат во составот на таблетите со цел да се подобри нивниот вкус, боја и мирис. Корективните супстанции се од големо значење во медицинската пракса кај децата. Утврдено е дека ефективен терапевтски агенс со непријатен вкус кај деца има многу пати помалку ефект или нема терапевтски ефект. Неопходно е да се земе предвид можноста за промена на апсорпцијата на лекови од корегираните форми на дозирање ....

Материјали за антифрикција во фармацевтската индустрија

6174

979826 година
 • Лоша опрема
 • Опрема за компресија на таблети
 • Производство на таблети
 • Опрема за пакување таблети
Еден од проблемите на производство на таблети е добивање добра флуидност на гранулат во уредите за добиточна храна (инки, канти). Добиените гранули или прашоци имаат груба површина, што го отежнува нивното истурање од инка за вчитување во матричните гнезда. Покрај тоа, гранулите можат да се придржуваат до theидовите на матрицата и ударите поради триење развиено во зоните за контакт на честичките со алатката за печатување на таблет машината. Да се ​​отстранат ...

Сила на исфрлање на таблети од матрицата

6174

979825
 • Производство на таблети со хлор
 • Екструктивно производство на таблети
 • Сценско производство на таблети
 • Таблети за производство во Индија
За да се исфрли притисната таблета од матрицата, потребно е да се потроши сила за да се надмине триењето и адхезијата помеѓу страничната површина на таблетата и wallидот на матрицата. Имајќи ја предвид големината на силата на исфрлање, се предвидуваат адитиви на антифрикција (лизгачки или подмачкувачки) материи. Како пример, дадени се резултати за утврдување на технолошки карактеристики на заоблени материи. Прашоци со кружни честички со главна големина на честички повеќе од 100 ...
1 ... 17 18 19 20 21 ... 27