Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 17)

Опрема за Октомври 2018 година

Подготовка на супозиторија

6213

980223
 • Видови супозитории
 • Опции за супозитории
 • Производство на супозитории
 • Медицински супозитории
Фазата на подготовка на супозиторијата започнува со мерење на нејзините составни компоненти. Во првиот реактор од не'рѓосувачки челик со пареа јакна се растопува парафин, во вториот реактор хидромасните масти се стопи со снабдување со пареа во пареата јакна. Загреаната хидро-маст се испумпува во претходно стопениот реактор со парафин со помош на пумпа. Смесата се загрева на температура од 60-70 ° C и се додава какао путер. Во...

Вовед во супозиторната база на лекови

6206

980156
 • Производство на супозитории во индустриското производство
 • Технолошка шема за производство на супозитории
 • Супозиториум
 • Супозиторска композиција
Постојат три начини на внесување на лекови во супозиторија, кои се утврдени со физичкохемиските својства на компонентите: Сите компоненти растворливи во вода се администрираат во форма на водни раствори; растворливи во масни материи се администрираат во форма на масни раствори; супстанциите нерастворливи во вода и мастите се администрираат во форма на суспензии на прашоци тритурирани во бази. Резултираните решенија или суспензии се нарекуваат концентрати.

Класификација на меки дозирни форми

6178

979868
 • Производство на креми
 • Производство на маст
 • Класификација на меки дозирни форми
 • Производство на козметички креми
Врз основа на горенаведеното, се предлага следнава класификација на меки дозирни форми: 1. Мировите според видот на основата се поделени во три групи: хидрофобна (липофилна), хидрофобна апсорпција (емулзија) и хидрофилни мази. Хидрофобни (липофилни) мази се подготвуваат главно на јаглеводородни основи (бензинатум, парафинско масло, парафин) и може да содржат други липофилни помошни материи (растителни масла, животински масти, восоци, синтетички глицериди и ...

Технологии и опрема за производство на меки дозирни форми

6177

979866
 • Технологии и опрема за производство на меки дозирни форми
 • Опрема за производство на мази
 • Опрема за производство на крем за тело
 • Како да се отвори производство на паста за заби
Процесот на производство на мази е периодичен или континуиран. Периодичниот процес може да биде едно, дво, трифазен, итн., Во зависност од бројот на уредите во кои последователно се спроведуваат посебни фази на процесот за производство на мази. Технологијата за производство на маст во фармацевтските претпријатија се спроведува во согласност со прописите. Ги вклучува следниве фази: канализација на простории и опрема; подготовка на суровини (лековити) ...

Основни барања за gmp меки дозирни форми

6177

979860
 • Индустриско производство на креми и мази
 • Опрема за производство на креми и мази
 • Опрема што се користи при производство на мази
 • Емулгатори во производството на мази
Во производството на мази, креми и други меки дозирни форми, постои особено висок ризик од микроби и други загадувања. Затоа, потребни се посебни мерки за да се спречи какво било загадување. Меките дозирни форми имаат специфични реолошки својства и во повеќето случаи се хетерогени дисперзирани системи. Затоа, за да се избегне хетерогеност на производот заради нерамномерна распределба на компонентите, формирање на емулзии на гас и дестабилизација на дисперзираните ...
1 ... 15 16 17 18 19 ... 27