Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 12)

Опрема за Октомври 2018 година

Аеросол метод (физичкохемиски метод на микроенкапсулација)

6247

980559
 • Модерно производство на микрокапсули
 • Микрокапсула
 • Фармацевтска технологија
 • Капсулација на супстанции
Основната разлика помеѓу аеросолниот метод и другите е присуството на гас дисперзиран медиум и, како резултат, со значително помала големина на интеракциски честички и формирани микрокапсули.

Фармацевтски екструдер

6237 година

980464
 • Фармацевтски екструдер
 • Екструктивно производство на таблети
 • Производство на таблети технологија
 • Основни побарувања за таблети
Екструдатот се добива како резултат на удирање на специјални уреди - екструдери. По екструзија (удирање), се јавува или сечење или сферизирање на микросферите, проследено со сушење. За процесот на екструзија, се користат завртки (5-15 атмосфери) и радијално екструдирани екструдери. Во екструдер на завртки, завртката се ротира во барабанот и материјалот е присилен преку дупки во плочата на крајот на тапанот. Во радијално екструдиран екструдер, екструзија ...

Ексцентрична машина за таблети

6235 година

980446
 • Ексцентрична машина за таблети
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за компресија на таблети
Ексцентричната машина е машина со една позиција во која, при извршување на основните работи, предметите за обработка (таблети) не вршат сообраќај. Секоја работа на технолошкиот циклус ја изведува посебен активатор: оптоварување (сечење), притискање, механизми за исфрлање. За такви машини, типично е дека сите таблети се произведуваат на еден сет на алатка за печат.

Машини за ротациони таблети

6234 година

980428
 • Машини за ротациони таблети
 • Производство на таблети технологија
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
Машини за ротациони таблети (РТМ), за разлика од ексцентричните машини, имаат голем број удари и удари. Матриците се поставени во ротирачка матрична табела. Притисокот во РТМ постепено се зголемува, што овозможува меко и униформа притискање на таблетите. РТМ имаат висока продуктивност (до 0,5 милиони таблети на час). Технолошкиот циклус на таблетирање на РТМ се состои од низа последователни операции: Пополнување на матрицата со таблета ...

Комбинирана опрема за процесирање

6233 година

980419
 • витамин таблети
 • Врзивно средство за таблети
 • витамини
Апаратот тип SG произведен од NPO Pharmmedoborudovanie се користи за гранулација на прашоци во флуидизиран кревет, последователно сушење и прашина. Овој процес е периодичен. Куќиштето на апаратот е направено од три сите заварени делови, секвенцијално поставени едни со други. Принципот на работа е како што следува: 30 кг таблета смеса што треба да се гранулира се вчитуваат во резервоарот за храна во согласност со рецептот. Кошничка со оригиналот ...
1 ... 10 11 12 13 14 ... 27