Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 10)

Опрема за Октомври 2018 година

Современи методи на прашоци за сушење

6272 година

980809
 • Опрема во прав
 • Таблети во прав
 • Прашоци за производство на таблети
 • Индустриско производство на клипови
Сушењето е процес на отстранување на влагата од материјали што користат енергија за испарување на влагата и од пареата на добиените пареи. Меѓу различните технолошки процеси на фармацевтското производство, сушењето е едно од најзначајните операции и во почетната и во крајната фаза на добивање на фармацевтски производи. Процесот на сушење е неопходен пред се за да се отстрани влагата од материјалот и да се донесе ...

Пакување во прав

6272 година

980808
 • Гранулатори
 • Прашоци
 • Индустриско производство на прав
 • Прашоци за производство на таблети
Прашоците се пакуваат во следниве материјали. Капсули за хартија. За нивно производство се користат: залепената хартија е пулпа со залепен слој на животински лепак. Таквата хартија главно се користи за пакување хигроскопски и нестабилни прашоци; Восочена и парафинска хартија е залепена хартија импрегнирана со восок или парафин. Бидејќи не поминува влага и гасови, се користи ...

Операции за производство на прав и користена опрема

6260

980685
 • Опрема за мелење во прав
 • Фармацевтски материјали
 • Прашоци за производство на таблети
 • Материјали во прав
Технолошката шема за производство на прашоци вклучува следниве операции: мелење, просејување, мешање (во производство на комплексни прав), дозирање (пакување) и пакување. Потребата да се извршат одредени технолошки операции зависи од рецептот, медицинскиот рецепт и видот на почетните подготовки. Доколку почетните материјали (лековити и помошни материи) не го исполнуваат потребниот состав на фракција наведен во прописите, тие се мелени. Сечење се однесува на ...

Течност и компресибилност на прав

6259 година

980681
 • Производство на фармацевтски прав
 • Супстанција во прав
 • Производство на прав
 • Опрема во прав
При таблетирање, најважните технолошки својства на лековитите супстанции се проток, компресибилност и сила на исфрлање на таблети од матрицата. Течност (проток на проток) - можност на прашок систем да испадне од инка или да тече под своја гравитација и да обезбеди еднообразно пополнување на матричниот канал. Материјалот со слаб проток може да се придржува до wallsидовите на инката на таблет машината, преку која влегува материјалот ...

Прашок за мешање

6258 година

980665
 • Материјали во прав
 • Прашоци за производство на таблети
 • Гранулација на прав
 • Капсулација во прав
После операциите со мелење и просејување, следува мешање, чија цел е да се добие хомогена мешавина од прашоци. Мешањето обично се изведува паралелно со мелењето. Ова доведува до изедначување на големини на честички и поголема униформа маса. Ако компонентата содржи мала количина во смесата, тогаш е неопходно дополнително мелење на неговите честички за да се зголеми униформноста на распределбата. Покрај тоа, колку е помала концентрацијата ...
1 ... 8 9 10 11 12 ... 27